Bruine bonen soep

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd

3 grote blikken bruinen bonen, twee bouillonblokjes,  zout, peper, 2 prei, 2 uien, een winterpeen, een pondje hamlappen of magere varkenslapjes, een rookworst en

Boeren metworst

een gedroogde boeren- metworst.

Breng een pan van 5 liter inhoud met water aan de kook. Voeg meteen de hamlappen of varkenslapjes toe. Tijdens het koken van het water twee blikken bruinen bonen toevoegen. De bouillon ca. twee uur zacht laten doorkoken. Snijdt de winterpeen in kleine blokjes. Haal de varkenslapjes uit de bouillon en rafel deze in draadstukjes. Voeg dit weer toe aan de soep met de stukjes winterpeen. Snijdt de prei in ringen en voeg deze als laatste toe. Om de soep af te maken voeg je reepjes rook- en boerenmetworst toe. De laatste blik bruine bonen toevoegen! De soep kan nu geserveerd worden.

Bruine bonen soep

Een pakket soep- groente voor de erwtensoep kan ook worden gebruikt.

Soepgroente

Serveer de soep eventueel met roggebrood en katenspek!

Bereidingstijd:

3 uur