Paella

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 2 kipfilets, samen ca. 300 gr, 200 gr grote garnalen (diepvries), 100 gr doperwten (diepvries), 3 eetlepels olie, 200 gr gekookte en gepelde mosselen, 0,5 ltr gezeefde tomaten, zout en vers gemalen peper, 300 gr droogkokende rijst, 1,5 ltr. kippenbouillon, mespunt saffraan of kurkuma, partjes citroen en 2 eetlepels fijngebakte peterselie.  Verhit de olie in een pan. laat de uit fruiten in stukjes. Laat de kip in blokjes meebakken totdat ze wit zijn. Laat de knoflook en paprika meebakken.Voeg de gezeefde tomaat met wat zout en peper toe omscheppend ca. 5 minuten stoven. Voeg de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon toe en roer er de saffraan of kurkuma door. Roer goed en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe en laat ze meekoken 5 minuten. Voeg de garnalen en mosselen toe en laat kort doorwarmen.  Breng de paella op smaak met zout en peper. Garneer  de partjes citroen en bestrooi de peterselie. 

Paella

Paella kan met allerlei vissoorten,  maar ook met diverse vleessoorten bereid worden.

Ca. 1 uur