Spaanse maaltijdsoep

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 grote aardappelen, 4 tot 6 vleestomaten, 1 blik of pot witte bonen, 2 eetlepels olie, mespunt gedroogde tijm, 200 gram mager rookspek, 200 gram gekookte blokjes ham, 1 liter kippenbouillon zelf getrokken, zout, peper  en 250 gram savooienkool of paksoi.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Spoel de witte bonen in een vergiet en laat ze uitlekken. Verhit de olie in de soeppan en laat de ui glazig fruiten. Laat de tijm en knoflook mee fruiten. Voeg ham en spek toe en laat deze kort meebakken. Voeg de bouillon, aardappelen, witte bonen en kool toe. Breng dit alles aan de kook en laat het 10 minuten trekken totdat de aardappelen gaar zijn. Voeg de tomaten toe en laat de soep nog wat trekken. Voeg op smaak zout en peper toe.

Spaanse maaltijdsoep

 

 

 

Ca. 40 minuten