Stoofpotje varkensvlees

Benodigdheden Bereiding Tips  

3 eetlepels olijfolie
250 g magere varkenslapjes, in blokjes
1 grote ui, grof gesnipperd
2 rode of gele paprika’s, zonder zaadjes, in grove stukken
1 teen knoflook
1 theelepel chilipoeder
1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
1,5 dl vleesbouillon

zout, versgemalen peper

Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de blokjes vlees op matig hoog vuur in ± 4 minuten lichtbruin. Schep de ui en paprika erdoor en pers de knoflook erboven uit. Bak alles nog 2-3 minuten op zacht vuur. Strooi de chilipoeder, Provençaalse kruiden, zout en peper naar smaak erover en voeg de bouillon toe. Stoof het vlees en de paprika afgedekt in 20-30 minuten heel zachtjes gaar. Lekker met rijst en een groene salade.

Stevige rode wijn (pinotage, merlot, cabernet sauvignon).