Bitez 2013

 

Bitez is een klein badplaatsje nabij Bodrum en Gumbet. Het strand is voorzien van een boulevard met winkeltjes en restaurants met voordelige menu's en a la carte! Het strand is niet breed maar groot genoeg om te zonnen en de zee is heel langszaam aflopend. Ideaal voor kinderen. Er is van alles te doen op het strand. Er staat één Moskee, die om 6 uur in de morgen een oproep doet tot gebed. Voor ons toeristen geen leuke wakker worder. Drankjes zijn vergelijkbaar met Nederland en ontbijten, lunchen en dineren is redelijk goedkoop! Mensen in Bitez zijn vriendelijk en niet te opdringerig! Voor voetbalfans is er genoeg te zien. Alle restaurants en Bars bieden voetbal aan. Kortom: een aanrader voor wie een redelijke rustige vakantie op na wil houden.

Entree Bitezhan Beach Hotel

Bitezhan Beach Hotel staat voor vier sterren in de gidsen. Qua accomodatie en eten is het wel vier sterren waard, maar er is geen entertainment en all inclusieve is maar tot 23.00 uur. De bar gaat direct dicht en je kunt geen drankjes meer kopen. Direct aan het strand en hotel is een restaurant en bar (hoort bij het hotel), waar je tegen redelijke prijzen een drankje kunt kopen. Hier kun je ook de badhandoeken halen voor op het strand. Het strand is ideaal en je kunt rustig liggen aan het strand en heerlijk zwemmen. Het zwembad is rustig, voorzien van ligbedden en is goed onderhouden. Het buffet is eenvoudig, maar goed van smaak! Bedienig is goed en vriendelijk. Kamers zijn eenvoudig en schoon. De meesten kamers hebben geen balkon, dus je kunt niet buiten zitten. Wifi is aanwezig! Kluisjes op de kamer!

Zwembad Bitezhan Beach Hotel

Strand Bitez aan het Hotel

Uitzicht strand en zee aan het Hotel

Burcht Bodrum haven

Haven Bodrum

Strand Turketreis

Groente- en fruitmarkt in het centrum van Turketreis

Lokale lunch tijdens de village tour.

Bertha 2 in een dorp in de bergen - Villagetour

Storm en regen in Bitez

Moskee

Binnen in de Moskee

Enkele aanraders om de dag door te brengen: De dinsdag markt van Bodrum. Zaterdag: de markt in Turketreis. De Village Tour, die voorzien is van een lunch. Alle excursies niet boeken bij je Touroperator, maar bij de plaatselijke reis-agenten. Dit scheelt zeker 10 tot 25%!!