Rondreis Cappadocie 2012 en Resort Titan Garden - Konakli/ Alanya 2012

 

Corendon bus Dag 1: De rondreis naar Turkije - Cappadocie begon in Antalya, waar we in het hotel Lara werden ondergebracht. Het hotel lag in de aanvliegroute van het vliegveld Antalya. Het hotel heeft drie sterren en functioneerde goed als tijdelijk hotel en lag uit het centrum van Antalya. Er was weinig te doen in de omgeving! De consumpties gingen op rekening kamer, maar was vrij duur! Kamers waren goed en schoon. Het buffet was goed, maar eenvoudig! Vlakbij het Lara hotel zijn de beroemde watervallen, die uit de rotsen aan zee naar beneden vallen.

Typisch Turkse omgeving, waar waterpijp gerookt kan worden.

Uitzicht vanuit het Lara Hotel - Antalya

Turks bier: EFES!

Watervallen- Antalya
Ballonvaart Cappadocie Dag 2: De tweede dag is een reis van circa 600 kilometer. Er worden om de twee uur stops gemaakt om te eten en drinken. De dag duurt lang, maar de reis door de Taurus gebergte is heel mooi en geeft mooie plaatjes. We reizen voortdurend op circa 1000 tot 1500 meter. Het klimaat in de bergen is overdag zo'n 10 graden koeler. De nachten zijn zeer koel! Het tweede hotel "Turban" in Ugrup worden drie dagen doorgebracht, waaruit de dagtrips in Cappadocie worden gemaakt. Er kan een ballonvlucht worden gemaakt in de ochtendgloren (half zes) voor de prijs van 125 euro per persoon!

Cappadocie

Vallei Cappadocie

Cappadocie

Kluizenaarswoningen in de gesteente van Cappadocie

Vallei Cappadocie Dag 3: De derde dag gaat door Cappadocie vanuit het Turban Hotel in Ugrup. We bezoeken valleien en een ondergrondse stad Kamaykli, waar vroeger de oorspronkelijke bewoners zich schuil hielden voor vijandelijke bevolkingsgroepen. Ook bezoeken we een openlucht museum Mevlana, waar de (eerste) koran te zien is van de profeet Mohamed! Er liggen allerlei geschriften opgeslagen en diverse graven zijn er te zien. We rijden langs allerlei valleien, waarin allerlei gesteente en grotten te zien zijn, waar vroeger kluizenaars in woonden. Hotel Turban is een redelijk goed vier sterren hotel, waar de kamers comfortabel zijn en het buffet redelijk goed is. Jammer dat de temperatuur stukken lager ligt dan aan de kust!

Kluizenaarsgrot

Speciale vormen vanwege corrosie.

Moskee Openlucht museum

Schriftgeleerden Koran

Kervansaray Dag 4: De vierde en laatste dag in Cappadocie. We bezoeken diverse valleien, waar allerlei bevolkingsgroepen hebben gewoond. De valleien, Pasabag en Zelve worden nu gebruikt voor ballonvaarten die je mooi overzicht geven van de omgeving. Een mooie rondtour van de omgeving, waarvan je een goede indruk krijgt van de levensgewoonten van de diverse bevolkingsgroepen. Alle valleien die je bezoekt hebben andere vormen van gesteentes. We bezoeken een hoge top van een berg met het plaatsje Göreme, waarvan we een wandeling maken naar beneden. Je krijgt een mooie indruk van allerlei woningen van toen en ook van hedendaags!

Kervansaray

Buffet onderweg!

Schriftgeleerden

Kameel

Oude haven Antalya Dag 5: De reis gaat weer teug naar Antalya over een 600 kilometer lange route over de Taurusgebergte. We bezoeken een plek waar vroeger handelsreizigers overnachtten. Kervansaray is zo'n  ontmoetingsplek, waar vroeger handelaren verbleven. Deze locaties werden door de Turkse Heersers destijds aangelegd! In Antalya gaan we weer naar het Hotel Lara, waar we de volgende twee dagen de omgeving van Antalya gaan bezoeken.

 

Oude haven van Antalya

Aspendos

Rondvaart boot in de oude haven van Antalya.

Perge

Tekst over Perge met plattegrond Dag 6: De zesde dag wordt gebruikt om een Tapijtfabriek te bezoeken. Hier worden dieverse tapijten gemaakt van verschillende stoffen, zoals zijde, katoen en wol. Het is een puur verkoop praatje om de bezoekers te bewegen een tapijt te kopen. Zonde van onze tijd. Ook bezoeken we nog Perge met zijn mooie restanten van badhuizen, sportarena's etc. Hierna gaan wij naar het centrum van Antalya, waar we de Bazaar kunnen bezoeken en de oude haven van Antalya. In het centrum van Antalya is de oude haven en een groot plein met winkels en Bazaars. De middag kan op eigen wijze worden ingevuld, waarna de reis weer naar Hotel Lara gaat.

Aspendos

Oude zeilboot over de rivier Managvat naar zee.

Perge

Route boottocht met forellenkwekerijen.

Zeerovers Galjoen Dag 7: De zevende dag wordt een Juwelier bezocht, waar hetzelfde praatje wordt afgestoken, zoals in de tapijtfabriek. Compleet overbodige bezoek. Er wordt een bezoek gemaakt aan het oude theater Aspendos. Hier worden nog steeds voorstellingen gehouden. Hierna vertrekken we naar Manavgat om een boottocht te maken over de rivier naar zee. Bij zee wordt een bezoek gebracht aan het lokale strand en waar de lunch genuttigd wordt. Een middagje luieren op strand en wat zemmen in zee. Hierna wordt de reis afgesloten met de laatste overnachting in het Lara Hotel. We bezoeken de watervallen, die uit de rotsen komen en dat een paar mooie plaatjes opleveren. de watervallen liggen circa 500 meter van het hotel.

Dag 8: Deze dag wordt gebruikt om iedereen naar de bestemming te brengen die geboekt is.

Onze bestemming: Titan Garden**** - Konakli nabij Alanya

Perge

Watervallen Antalya

Aspendos Theater met de aankondiging van de  huidige voorstellingen

 

Titan Garden**** - Konakli nabij Alanya

 
Zwembad Titan garden

Restaurant Titan Garden

Titan Garden vanaf zee gezien.

Titan Garden is een viersterren hotel. De ligging is niet optimaal. Direct aan zee van grof zand en kiezels, slecht voor mensen die niet goed uit de voeten kunnen. Hotel is schoon en netjes en de kamers zijn behoorlijk groot met inloop douche of ligbad. Redelijk groot balkon.  Een paar honderd meter richting Alanya is een klein winkelcentrum. Richting Antalya op circa 500 meter een leuk dorp met barretjes en veel winkels. Ook diverse banken aanwezig met pinautomaten. Veel winkels met vaste prijzen en de barretjes zijn niet duur!

Met openbaar vervoer is het 25 minuten naar Alanya. Goede verbinding! Het hotel is voorzien van een beachbar, verschillende andere barretjes en een groot resaurant met buffet. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van het buurhotel Titan Select. Strand ligt op 100 meter en in de avond is er animatie voor jong en oud. All Inclusive is van 10 uur tot 24 uur. Verzorging is goed. Drie zembaden voor jong en oud met onder andere ook glijbanen. Animatie overdag: volleybal, darten, waterpolo, boogschieten en kinderanimatie.

CORENDON

Uitzicht Titan Garden vanaf de kamer

CORENDON