IBIZA 2008 San Antonio

Het eiland Ibiza behoort tot de Belearengroep, waaronder Mallorca, Menorca en Formentura behoren. De grootste plaatsen op Ibiza zijn Eivissa(Ibizastad), San Antonio, en Santa Eularia. Hotel Osiris ligt aan de boulevard van San Antonio stad op ca. 1500 meter van het centrum. Hotel Osiris heeft drie sterren, maar kan gerust doorgaan voor 4 sterren. Prima hotel met keurige kamers en goede verzorging (half pension). Het strand ligt op 50 meter van het hotel. Een aanrader voor een goede prijs!

Hotel Osiris - San Antonio stad

 

San Antoinio ligt op het rustige gedeelte van Ibiza. De stad heeft een lange boulevard met Hotels, Restaurants en Café's. Het centrum heeft een (jacht)haven en een groot plein met marktkramen, kunstenaars en live muziek. De terrassen zijn enorm en je kunt er goed eten. Rond het plein liggen allerlei straatjes met winkels en barretjes. De grote disco's zijn hier ook aanwezig!

Het strandje van San Antonio bij het Osiris Hotel  is klein, maar voorzien van ligstoelen en parasols. Het strand loopt langzaam af en is kindvriendelijk. De restaurantjes zijn goed en gevarieerd. Er zijn wat winkels, een taxistandplaats, restaurants en een pinautomaat. Naast Osiris ligt Hotel Hawai, ook een drie sterren hotel (all inclusive). Hier is ook animaties voor de gehele familie. De bus naar het centrum rijd om het half uur! De temperatuur ligt rond de 30 graden, maar er staat een lekker windje. Tevens zijn er diverse sportmogelijkheden (watersport).

Boulevard San Antonio

Veerboot naar Denia - Spanje

Bungi Jump

Avondrood

Strand van Santa Eularia

Eiland te huur voor 20.000 euro per week

Hippiemarkt

Muzikant in de burcht van Ibizastad

 

 

Haven Ibizastad

 

Vanuit de haven, zicht op de burcht

 

Restaurants in de burcht

 

 

Ibiza-stad ofwel Eivissa is een bruisende stad. Veel winkels, een haven en veel pleintjes met uitgaansmogelijkheden. De haven is vrij groot, waar veel veerboten aanleggen met bestemmingen Barcelona, Mallorca en Formentera. Ook liggen er veel jachten van o.a. het Koningshuis van Spanje, internationale sterren. Vanaf 23.00 uur begint het uitgaansleven. Parades van nachtclubs paraderen door het centrum rondom de jachthaven.

Bezienswaardigheden: San Migael (grotten), Hippie markten! Formentera is een aanrader!

 

 

Veerboot naar Mallorca

 

Parade

 

 

Parade disco's Ibizastad -centrum haven

Parade dame

Ingang burcht