IBIZA 2009 San Antonio

                                             Balearen

Afgelopen maand augustus zijn we weer op IBIZA geweest. Alles was nog het zelfde. San Antonio met haar mooie stranden en boulevards. Hotel Osiris gaf weer een perfecte service! Het eten en de kamers waren goed. Personeel was zeer vriendelijk. Het strand tegenover Hotel Osiris was schoon en er werden nu ook parasols verhuurd. Het strandtentje serveerde nog steeds heerlijke lunches en drankjes. Voor het Hotel was de bushalte, waar per kwartier een bus reed die je naar San Antonio vervoerde.

Hotel Osirs
San Antonio, een gezellige havenstadje met een wandelpromenades met kraampjes, een muziekpodium en diverse restaurants. Achter de restaurants lopen kleine winkelstraatjes met pubs en enkele disco's. Voor ieder wat wils, maar de rust voert de boventoon. Ibizastad is wat drukker met haar jachthaven met boulevard. Hier vertrekken de ferry's naar Barcelona, Mallorca, en Formentera! De winkelstraatjes zijn erg druk en er zijn vele pubs, disco's en restaurants. Laat in de avond lopen er parades van diverse grote disco's van buiten de stad.
Uitzicht zee vanuit Osiris Uitzicht in schemer Uitzicht bijna nacht
Zwemabd Osiris Strand San Antonio bij Osiris Sangria
Parade Ibiza stad Zaterdagavond Parade Parade
 

Formentera Belearen

 

Formentera, een klein eiland vlak bij Ibiza. Volgens kenners geweldige stranden en hotels. Mijn ervaring met dit eiland is niet zo positief. De stranden zijn niets bijzonders en het is vrij duur en voor vakantiegangers moeilijk te bereiken. Je vliegt op Ibizastad en dan met de ferry naar Formentera. Een lange reis. Het eiland is mij niet waard voor een boeking. Het eiland heeft één noemenswaardige stad, tevens de hoofdstad.

Er is een pleintje met rondom wat winkelstraatjes en wat restaurants.  Leuk om een dag te verblijven, maar meer niet! Ibiza of Mallorca zijn veel mooier en hebben veel leukere stranden.

Kerk Sant Francesc Xavier

Het bezichtigen van dit eiland duurt een ochtend of middag! De natuur is mooi, maar de verhalen van de prachtige stranden gaan bij mij niet op! Je hebt wel mooie uitzichten vanaf Formentera op zee! Er zijn wat kleinere strandjes, waar je rustig kunt zonnen. Er staan wat Resorts met kleine boulevards en strandjes. Echter: vrij duur!

Strand Formentera Een strand op Formentera Strand Formentera

Hoge rotsen Formentera

Riu Resort Formentera

Hagedissen

Uitzicht vanaf Formentera Vuurtoren Formentera