Rimini 2010 Italie

Fotocollage

Air Berlin Colosseum Een achtdaagse reis naar Rimini - Italie. Zaterdag 5 juni vertrokken naar Rimini met Air Berlin. de eerste dag was zo'n beetje verloren. De aankomst was 20.00 uur en de dag was min of meer om. De eerste dag (zondag) was een dagje op strand in Rimini. een prachtig strand, voorzien van ligstoelen en parasols. Jammer was, dat je doorlopend werd lastig gevallen door (Afrikaanse) verkopers met allerlei prullaria's. De temperatuur was goed (25-30 graden). De tweede dag was een reis naar ROME. Met de bus 500 km heen en 500 km terug, in totaal 1000 km. Reisduur totaal zo'n 10 uren. We gingen via de metro naar het Colosseum en van daaruit met een gids via een 3 uur durende wandeling naar het Vaticaan. De gids sprak Nederlands en via "oortjes" konden wij het hele verhaal volgen. Een zeer goed en professionele rondreis. Arc Bijgebouwen Colosseum
Nabij het Colosseum De brug der Engelen  Binnenplaats  Wensfontein Fontein Afgravingen bij Colosseum
Vaticaan Vaticaanplein Rome is een stad met zeer veel oude gebouwen en kerken. Vaticaanstad is een "Autonome Staat" binnen Rome.Het heeft een eigen wacht en het is tegenwoordig redelijk zwaar bewaakt. Het Vaticaan, binnen, zowel buiten is zeer imposant. Het plein is vrij groot en het staat vol met stoeltjes, die gebruikt worden bij Diensten en andere evenementen. Binnen is prachtig en het bestaat uit diverse kapelletjes, waar dagelijks diensten worden gehouden. De muren zijn bechilderd en het staat vol met beelden. Je komt via detectiepoortjes binnen en je mag niet al te schaars gekleed zijn. Voor velen is het de plaats, waar je moet zijn. Gelovige mensen mensen vinden dit de ultieme plaats om geweest te zijn. Stoeltjes op het Vaticaanplein Een mis in het Vaticaan.

Muurschildering Vaticaan Vaticaanwacht

Vaticaan binnen Kerk

Vaticaan binnen

Grachten van Venetie Gondolier De tweede en vierde dag was bestemd voor het strand van Rimini. Hier kon je rustig liggen onder een parasol met uitstekende ligstoelen. De boulevard van Rimini is kilometers lang en bestaat uit vele winkels, banken, supermarkten, bars en restaurants. Achter de boulevard zijn vele discotheken, waar je tot laat in de nacht kan stappen.

Ingang strand van Rimini

Woensdag was de dag naar Venetie. Een reis van drie uur heen en drie uur terug!

 

Gracht in Venetie San Marco plein
Kerkgebouw Aankomst Venetie Venetie bereik je alleen maar per boot. Er zijn verschillende boten die je naar Venetie brengen: taxiboten, openbaar vervoer boten en commerciele boten. Via het San Marco plein kom je Venetie binnen. Via het plein kun je allerlei steegjes inlopen via bruggetjes. De huizen worden veelal gemoderniseerd en gerestaureerd. Allerlei winkels en restaurants kun je bezoeken. Het zeewater stijgt almaar, dus als er niets gebeurd, verdwijnt Venetie in de toekomst onder water. Venetie bestaat uit allerlei eilandjes, die je alleen per boot kunt bereiken. In de grachten van Venetie varen vele gondels, die je kunt huren voor ca. 80 tot 100 euro. Het is aan te raden dit met meerdere personen te doen. Ook hier kun je met gids een rondtour maken langs allerlei straten, pleintjes en culturele gebouwen. Al met al een leuke plaats om te bezoeken. San Marco plein Jacht van de beroemde Chelsea Voorzitter
 Uitzicht San Marino San Marino

Hotel Brooklyn: Een goed onderhouden hotel. Goede kamers, voorzien van douche, sommige telefoon en een TV. Beneden in het hotel is een bar, die 24 uur geopend is. In de kamers zijn geen kluisjes! Bij de rceptie zijn twee kluisjes, waar je waardevolle spullen kunt achterlaten. Dit gebeurd overigens wel op een knullige wijze. Personeel aan de balie is vriendelijk en de kamers worden redelijk schoon gehouden. De handdoeken worden wel eens vergeten! Het hotel ligt direct aan strand en boulevard. Geen kamers met zeezicht. De kamers aan de voorkant van het hotel zijn gehorig. De rest van de kamers zijn vrij stil.

San Marino

Een burcht boven in San marino

Een leuke vrijstaat om te winkelen. Vele winkels en een burcht boven op de berg.

San Marino

Verzorging Brooklyn: Het hotel is op basis van logies ontbijt. Je kunt half pension bijboeken. Het ontbijt is erg slecht. Je krijgt oud brood en een croissant per persoon. Een kopje koffie is toegestaan. Het avond eten is bijzonder slecht, dus niet aan te raden om bij te boeken via de reisagent. Personeel in het restaurant is zeer onervaren en weet niet bij drukte adequaat te handelen. ADVIES: maak geen gebruik van het ontbijt en boek vooral geen diner! Ga lekker buiten de deur ontbijten en dineren. Voor redelijke prijzen kun je overal eten op de boulevard. Kortom: Hotel: goed. Verzorging: zeer matig.