Turkije 2007 Gumbet/Bodrum

Turkije - Gumbet - Hotel Grand Iskandill

De plaats Gumbet,nabij Bodrum is een levendige stad met veel uitgaans-mogelijkheden. Goede restaurants, winkels en bars. De stad oogt zeer oud en heeft een mooie gezellige strand met boulevard. De uitbaters van winkels en restaurants zijn opdringerig. De plaats is niet al te groot en is lopend goed te doen.

Zwembad Grand Iskandill

Hotel Grand Iskandill heeft nare ervaringen achter de rug, maar is helemaal weer in "oude doen". Door financieel wanbeleid van directie is het Hotel in de problemen gekomen, maar is nu helemaal weer op oude niveau. Redelijk schoon, gezellig personeel, goed eten, een prima zwembad met animatie voor jong en oud! De kamers zijn ruim en hebben goede airco! Er worden dagelijks activiteiten ontplooit door het animatieteam. Het Hotel is ruim opgezet en heeft een internetcafe, bar met terras en twee zwembaden. Ligt vlak bij zee en aan de winkelstraat.
Uitzicht op de baai van Gumbet Haven van Bodrum Achterland
De omgeving van Gumbet is mooi en heeft veel bergen om zich heen. Binnen no time zit je in het ahterland en maak je kennis met de "vriendelijke" plaatselijke bevolking. Zij zijn zeer gastvrij en leven onder zeer primitieve omstandigheden. Ondanks alles ogen zij zeer gelukkig.

Moskee in klein dorp in de bergen.

Elk dorp heeft een moskee op het dorpsplein. Er is een winkel en telefoon. Water wordt opgevangen in grote betonnen tanks en dit water wordt gebruikt voor de veeteelt! Het regent alleen in het voorjaar en najaar! Elke woning heeft een moestuintje voor de eerste levensbehoeften: voedsel. De afgelopen maanden heeft er rondom Bodrum diverse bosbranden gewoed. Grote gebieden zijn zwart geblakerd.
In de bergen. Jeep safari. Uitzicht vanaf een heuvel.
Mooi landschap. Tapijten Turkse lunch!
De prijzen in Gumbet- Bodrum zijn te vergelijken met Nederland. Drankjes zijn net zo duur, maar alle drankjes, zoals bier, fris etc.zijn halve liters! Lunch, diner etc. zijn iets goedkoper als in Nederland. S' avonds houdt men vaak Happy Hours en zijn de prijzen redelijk. Maar na twaalven worden de prijzen duurder! Winkels, horeca en andere diensten zijn bijna altijd dag en nacht open. Medische voorzieningen zijn goed, mits men goed is verzekerd! Openbaar vervoer en Taxi's zijn goedkoop, maar er moet wel van te voren een prijs worden afgesproken.

Drommedaris

Excursies moeten niet gekocht worden bij de Touroperator, maar bij de lokale bureau's. De excursies zijn goed georganiseerd en zijn de helft goedkoper! Vlak bij Gumbet ligt het dorpje Bitez. Dit dorp heeft een prachtige strand met ligbedden, die beheerd worden door de aangrenzende restaurants. De bedden zijn gratis, maar je moet wel iets nuttigen bij het restaurant. STRANDBEDIENING! Een leuke bazaar kun je bezoeken op dinsdag en zaterdag in Bodrum. De bazaar is overdekt en je kunt tot op een derde van de prijs afdingen!

HOTEL GRAND ISKANDIL - GUMBET TURKIJE

 

Party time aan boord van jacht.