Trip vriendenteam FC Velsenoord - Waterford - Ierland -- 20-22 april 2007

 

RICE GUESTHOUSE - WATERFORD - IERLAND

Foto's van IERLAND

Vrijdagochtend 7.30: het vriendenteam heeft zich verzameld op Schiphol. Half tien werd er gevlogen op Cork. Na wat voordrinken en eten werd er door S.L. ingechekt. De vlucht liep voorspoedig en er waren geen vertragingen. In Ierland aangekomen, werden wij opgehaald door de bus, geregeld door Lenzenfabriek Bausch and Lomb -  Ierland. Na een rondleiding en lunch gingen wij direct door naar de Kristalfabriek in Waterford. Enkele van ons lieten de excursie gaan voor wat het was en de rest deed de rondtour. Na de bezichtiging in de kristalfabriek van Waterford reden wij naar ons hotel RiceGuestHouse. Nu begon echt onze trip!

Alvast een biertje!
Wachten op Schiphol. Proost Paul!
Kristallen bekers, bestemd voor internationale sporttoernooien. Marischka wil een beker vasthouden

Nadat iedereen ingechekt was, kon er genoten worden van de alcoholische versnaperingen in de pub. Enkele gingen de omgeving verkennen, anderen hebben de rest van deze dag alleen maar drankjes geproefd. We zaten plusminus 5 minuten lopen van het centrum van Waterford. Ome J.H. had wel interesse in de haven, want hij is er 48 jaar geleden ook al geweest als Koopvaardijvaarder.

De pub van Riceguesthouse.
Viproom Stadium Greyhoundraces Waterford

Vrijdagavond hebben wij op uitnodiging van onze gastheren de Greyhoundraces in Waterford gevolgd. Na enkele weddenschappen te hebben afgesloten, zijn we tot de conclusie gekomen dat er niets te winnen was. W.P. en R.M. hebben nog enkele pogingen ondernomen. Helaas! Na een lange dag zochten de meeste Ierlandgangers hun bed op! De die-hards bleven nog in de Pub hangen voor een borrel. De take a way winkel had vrijdagnacht nog de nodige klandizie!

Na een lange tippel op de zaterdagmiddag van het hotel naar het speelveld in Waterford, begonnen wij aan de wedstrijd. P.H. had al vrij snel het doel gevonden en we dachten al aan een monsterscore! Helaas, we kregen er twee om onze oren. Tot ver in de tweede helft bleven wij op een achterstand staan. Vlak voor tijd maakte Z.K. de gelijkmaker en na een blundertje van de Ierse Keeper maakte P.H. de winnende treffer! Stand: 2-3!!

Koen, Zygmund, Frank en Jerry in de reserve!

   

Zaterdagavond zijn we op uitnodiging van de Ieren naar een pub gegaan alwaar gedurende een groot deel van de avond op eten en drinken werd getrakteerd. Daarna streken we neer met al onze afgetrainde lichamen in het nachtelijk Disco leven. Dit was de avond van J.D. Hoe ie 't doet, doet ie 't. Big J werd de disco uitgedanst. Een van onze oudere (hopelijk serieuze) voetbal-talenten had te veel gedronken! Dus J.D al vast terug naar de thuishaven RiceGuestHouse, alwaar spoedig de rest ook neerstreek. Daar doen ze niet zo moeilijk. Daar hebben we naar hartelust de overwinning verder kunnen vieren

R.V. is zaterdagnacht nog even de weg kwijt geraakt, maar heeft met hulp van de lokale taxi de weg terug weten te vinden. Dankzij onze Ierse vrienden van Waterford en hun werkgever Bausch hebben wij een fantastisch weekend gehad met alle rondleidingen, de greyhoundraces en het vermaak in de Disco. Alle hulde hiervoor!

Cultuursnuiven: Haven Waterford Entree vanuit de haven naar het Winkelcentrum - Waterford

.

Zondagochtend, na een goed iers ontbijt hebben de meesten nog een stukje gewandeld om Waterford verder te verkennen. Daarna nog wat versnaperingen in de guesthouse, alwaar om 13.00u de bus gereed stond voor naar Cork. Om 20.00 was iedereen weer met beide benen op de grond in Nederland.
 
Zijn er nog Ierlandgangers, die hun verhaaltje willen doen, stuur het op en het wordt geplaatst. Ook foto's uiteraard.

Irish version