Gamba Saté

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
12 gamba's (rauw), 2 dl. tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel citroensap, 1 á 2 theelepels sambal oelek, 12 satéstokjes, zout en 2 eetlepels slaolie. Meng de tomatenketchup met de ketjap, het citroensap en sambal naar smaak. Pel de gamba's en rijg ze aan satéstokjes. Pel de gamba's als volgt. Verwijder eerst de kop. duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser breekt en pel de schaal eraf. Trek als laatste de staart eraf. Verwarm de grill voor op de hoogste stand, bestrooi de gamba's met wat zout, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze op of onder de grill aan beide kanten in 3-4 minuten gaar worden. Serveer de gambásaté warm met de koude saus en eventueel wat kroepoek.

 

Om de smaak optimaal te krijgen wordt een houtskoolgrill aanbevolen.

 

Ca. 15 minuten