Gerookte zalm met asperges

Benodigdheden Bereiding Tips  

500 g witte asperges
1 sinaasappel
4-5 eetlepels zure room
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
200 g gerookte zalm, in reepjes
versgemalen zwarte peper
1/2 kropje lollo rosso, gewassen

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden op gelijke lengte af. Kook de asperges 15 minuten in een pan met ruim kokend water. Laat ze nog 10 minuten in het kokende water staan. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers een halve sinaasappel uit. Roer de zure room met de sinaasappelrasp, bieslook, 1-2 eetlepels sinaasappelsap tot een dressing en schep de zalm erdoor. Scheur de lollo rosso in stukken en verdeel ze over vier borden. Leg de uitgelekte asperges op de sla en schep de zalmsalade ernaast. Maal er wat peper boven.

 

 

Per portie: 690 kJ/165 kcal, 14 g eiwit, 9 g vet waarvan 5 g onverzadigd, 5 g koolhydraten.