Javaanse schotel

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
750 g kalfslappen, peper en zout, 1 theel. paprikapoeder, 6 sjalotjes
1 rode paprika, 50 g boter, 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie, 0,5 l bouillon (van tablet of uit pot), 50 g bloem, 1 klein blikje ananasstukjes, 2 eetl. mangochutney
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper en paprikapoeder. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Halveer de paprika en snijd deze na het verwijderen van de zaadlijsten in stukjes. Bak het vlees zachtjes in de boter met de olie. Schep de vleesblokjes uit de pan. Bak de paprika even met de sjalotjes. Doe het vlees weer in de pan en strooi de bloem erover. Schep alles goed door. Giet de bouillon erbij en laat het gerecht met deksel op de pan op de laagste stand 1 uur stoven. Voeg de ananasstukjes en mangochutney toe. Verdun de saus als deze te dik is met ananasvocht. Breng de schotel op smaak met peper en zout.

Javaanse schotel

 

 

Ca. 105 minuten