Rundvlees Mexicana

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
2 uien, 1 groene paprika, 1 blik chilibonen (400 g), 1/2 ltr. blik mais, 3 eetl. zonnebloemolie, 400 gr. rundvleesreepjes, 200 gr. panklare prei, 1 pakje gezeefde tomaten (ca. 150 gr.), 450 gr. voorgekookte aardappelblokjes, en 1 theelepel chilipoeder. Pel de uien en snipper ze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de chilibonen en de mas af. Verhit de olie en bak hierin de runderreepjes rondom bruin. Voeg de paprika, de prei en de helft van de ui toe en roerbak 3 minuten. Schep de gezeefde tomaten, aardappelblokjes en chilipoeder erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Schep de bonen en de mas erbij en warm goed door. Serveer het gerecht bestrooid met de rest van de gesnipperde ui. TIP: voor de pittige smaak kan er een scheutje chilisaus worden toegevoegd.

Rundvlees Mexicana

 

 

Ca 60 minuten